tisdag

jag som trodde det skulle bli grått idag hade ju tokfel. Det blev ett strålande väder. Vi har varit i skogen idag så det var helt perfekt väder.

Det var fullmåne och jag har inte sovit bra alls. Så när jag kom hem från jobbet så la jag mig i soffan och sov 2 och en halv timme. Så skönt. Dock hade jag nog kunnat sova typ 8 till haha.

Sedan bar det av till träning. Var inte med någon positiv inställning jag gick dit kan jag erkänna. Mella pushade på mig allt hon kunde och viggan med..och det släppte. Helt plötsligt blev det roligt igen och det kändes bra.

Så riktigt svettig blev jag och det kändes bra med tanke på att jag inte sprang idag.

Imorgon har jag lite lite sovmorgon. Underbart.

Ska ta en promenix med ida direkt efter jobbet. Är lite orolig för min löpning..har hört att det är massa vatten i apladalen..jag vill ju inte springa på asfalt.

Har ätit nyttigt i två dagar med än så länge..bra hilda. Står två stora påskägg på jobbet men icke. Klapp på axeln till mig hehe.


Nu..

..ska jag börja träna så mycket som jag mår bra av. Nu är jag taggad till tänderna igen. 
Har börjat veckan med att springa en runda på nästan 3 km..vill börja lite lugnt..sedan hem snabbt och bytte om, drog till libanongården för att spela volleyboll med mina föräldrar och en del till. Sen var mina ben som gummi haha. Känns skönt att äntligen börja springa igen. Har verkligen saknat det.

Matchen i helgen gick inte bra. Jag blev sur och irriterad på plan och då kan jag verkligen inte spela. Jag behöver stöd och glädje när jag ska spela. Man gör ju för fasiken så gott man kan heela tiden. Då vill man inte ha massa skäll.


Skulle behöva köpa ett gymkort med så jag kan styrka min rygg lite, har så himla ont i den igen. Har iallafall blivit bättre på att stretcha den när jag har tränat.

Känns som om det kommer bli översvämning i värnamo snart..vattnet står jättehögt. Är lite orolig för min kollega som bor nära vattnet..håller tummarna för att det ska gå så bra som möjligt.

Nu ska jag sova. Imorgon är en ny arbetsdag och vädret ska bli grått grått grått.

Såhär mycket kläder hade jag på mig förra påsken..tror inte det kommer bli så i år.


helt sjukt det här...

denna helgen har nog varit en av de mest intensiva i mitt liv.

I lördags åkte vi till trollhättan 07.30. Vi kom dit efter en mobilgps, vägbeskrivning och en hemgjord karta som en macksnubbe gjorde. Solen sken och vi likaså.

Kom i en lite annorlunda hall. Ganska mörk och lite dyster.
In kommer trollhättan. Det första jag tänker är: Herrejösses vilka jättar. Hur ska detta gå med vårt lilla pygmélag och en dvärg till passare. ;)

Uppvärmningen sätter igång. Vi tjoar och tjimmar.
Fredric kör pass med mig så svetten rinner.
Jag går sedan fram och lottar om serven. Domarna är typ finska och jag förstår i princip ingenting haha.

Matchen startar och vi blir lite chockade över deras duktiga servar. Vi vinner ändå första set med 25-19.
Andra set drar igång och vi kämpar som bara den, men det är inte så lätt. Vi förlorar setet med 26-24. Jämt som tusan.
Tredje set drar igång och vi har lite problem med deras servar. Servemottagningen är sådär och då blir passen sådär och anfallen sådär. Vi kämpar ändå på rejält bra och alla sliter som djur. Vi förlorar dock setet med 26-24. Inför fjärde setet har vi bestämt oss. De ska inte få vinna det här. Vi går in och sliter. Alla gör en riktigt bra laginsats och vi vinner med 25-19.
Vi är taggade till tusen inför femte avgjörande.
Det startar och vi drar iväg rejält.
Jag kommer ihåg att jag står vi nät och tänker. Nu vinner vi det här. Sen kommer svackan. Vi släpper upp dom och helt plötsligt är det tight. Det står 14-13 till oss och vi har matchboll. Då händer det något väldigt märkligt. Domarn blåser för fyra! Alla vi står som frågetecken och likaså andradomaren. Vadå fyra? Andradomaren säger till och med att det är ett felaktigt domslut. Jag som lagkapten går fram och klagar. Jag hinner ta ett steg tillbaka så blåser domaren för serve. Det kommer en dunderserve som vi inte alls är i balans för att ta.
Helt plötsligt har dom matchboll. Nästa boll får vi upp bra och helena ska slå men är tyvärr i nät.
Matchen är slut. De vann.

Jag kände mig helt knäckt. Trots både fredriks och lagkamraters prat om att vi gjorde en bra match. Jo visst, men vi förlorade ju. Det har vi inte gjort på ett år. Konstig känsla.

Sedan åkte vi och åt på max och jag och mella tröstshoppade lite på gina. Hjälpte liiite. haha.
De släppte sedan av mig i jkp där mamma och hannes hämtade upp mig.
Hela familjen inkluderad lina firade hannes födelsedag igår. Jättemysigt. Fick först tårta när jag kom dit. En riktigt vårig och somrig tårta. Sedan blev det trerätters. Det var kalasgott. Mums mums.

Melodifestival stod sedan på schemat. Oj vilken bra melodifestival. Bra låtar, bra mellannummer. Kul att anna vann. Undrar bara om hon håller i europa men det återstår och se.

Sedan var min kropp helt slut. Både psykiskt och fysiskt. Kände mig som gele. Så det blev sängen tidigt.

Vaknade sedan kl sex på morgonen och började tänka på matchen. Försökte intala mig att vi skulle vinna men innerst inne trodde jag nog vi skulle förlora.

När jag kom hem tryckte jag i mig mat för att bege mig till sporthallen. När jag kom dit var jag riktigt nervös. Det enda jag tänkte var:hur ska detta gå.
Ingenting börjar bra. Ska försöka trycka mina servar lite men missar varenda en på uppvärmningen. Bollar med ida och jag kan i princip inte göra ett vettigt fingerslag. Försöker slappna av men det går inte alls. Fredrik gör sedan lite passarträning vilket var bra. Kommer igång då känner jag. Inspiken går kanon. centrarna slår så det visslar om det.

Vi börjar sedan matchen och jag blir avblåst på mitt första fingerslag. Paniken börjar då infinna sig men jag slår bort den fort.
Sedan går allt ....ja så jäkla bra. Vi är så duktiga. Vi håller ett sjujädra tempo och vägrar släppa in dom i matchen. Vi vägrar.
Alla kämpar som små tokiga råttor på planen. Vi slänger oss hit och dit. En del gör omöjliga räddningar och slår som bara den. Vi blockar och vi petar.
Vi vinner de två första setet på ett riktigt bra sätt. Inför tredje set börjar tankarna komma. Vi vinner det här..men slår bort dom. Nu måste kämpa enda in i kaklet.

Vi har ett himla grepp om tredje set. Vinsten närmar sig men helt plötsligt börjar vi släppa lite. Vi lyckas ändå kämpa på bra och vi har matchboll. Jag ser att nr 8 börjar tjuva lite innan jag fått bollen så jag hoppar upp och trycker ner den i mitten av planen. VI VANN. VI VANN. Lyckan är total. Till och med fredrik är med och hoppar i vinnarringen.
Vi gjorde det. Vilken känsla. Vilken känsla och vinna med 3-0 med.

Läktarnen var riktigt på gång idag med. Vill tacka alla som kom..ett litet extra tack till min familj, sandra,eric och carl-johan och även tony. Tack snälla.

Dagens andra lycka var när jag kom på godiset som jag inte ätit från igår. Mums var gott. Det har jag förtjänat.

Måste ju berätta om min käftsmäll med. Ewe slår en boll jäkligt bra och ska sträcka armarna i luften.av glädje Dock var min haka i vägen. Hon drämmer i knytnäven under hakan på mig så tänderna åker ihop med ett tjong. Ett under att inga tänder lossnade eller att jag bet av mig tungan. Hade blodsmak i munnen resten av matchen och har en rejäl huvudvärk, men det var det värt.

Ikväll ska jag ta det så lugnt. Huvudet värker och kroppen likaså.

Vill bara säga ett stort tack till mina lagkamrater och tränare. Vi är så himla duktiga och spelar verkligen som ett lag. Så glad att jag har er och att vi har så kul ihop.

 

gammal bild men den traditionella klappen gjorde vi även idag så klart.


grattis brorsan

Grattis brorsan. Nu är du ett år närmare pensionen hehe.

 

grattis grattis


16 RAKA SEGRAR!

ja man kan knappt tro det är sant. Förstå att vi har vunnit 16 matcher utan att förlora ett enda poäng. Känns underbart.

Igår var det dags för sista matchen..vi spelade mot göteborg.

Ska ta er igenom dagen med bilder.

såhär taggad var jag innan.

 

 

Vissa av oss började med att sitta i sekretariatet för herrarnas match. Det var dramatiskt i sig. Vi upptäckte två saker: Ewe har för långa armar för sitt eget bästa , och det kan vara livsfarligt att sitta där. Se upp för flygande halmstadbo.

 

 

Mella och fredric började med ett serious talk..nej ja har faktiskt ingen aning vad de pratade om.

 

Sedan börjar vi bolla in. Medan de andra bollar stretchar jag som hockeymålvakter gör innan match. Tänkte pova en ny grej liksom ;)

 

Sen skulle vi vara med på kort till tidningen..och snygga blev vi!

 

 

mella slår lite

 

 

ewe slår lite

ida slår lite

johanna räddar lite boll

 

jar servar lite..ser ut som hoppserve men det var inte tanken haha

 

mikaela slår lite

johanna blockar lite

 

mella servar lite..snygg bild :)

ida slår lite till och jag är på fel sida av planen men det gick ju bra andå haha.

 

ewe servar lite

så mina damer och herrar går det till när man vinner sextonde raka.

GLÄDJE

 

tackar tackar

vååååååååååågen

 

sen blev det banne mig skumpa för hela slanten

 

såhär kul hade ida;)

'

det måste ju sprutas lite bara för att liksom

två mycket glada spelare.

Den bilden får avsluta detta långa inlägg. Vill tacka alla som kom och hejade. Nu går vi in i kvalet så än är det inte slut. Nu växlar vi upp en nivå till.

Tjejer och fredric..vi är bäst.



solen



vad är det som skiner...jooo soooooooooooolen

grus

en spann med grus står längst ner i min trappuppgång. Den står väl där för att de grusar gången ibland antar jag. Det är en sådan sak som står där utan att man ser den. Inget man tänker på.
När jag skulle flytta in hit så skulle vi bära och bära och det jobbigaste var att öppna dörren. Då slog det oss. Grusspannen..så vi ställde dit den som en dörröppnare.

Idag har mamma och pappa varit här. Jag har invigt mitt matbord och ja det gick att äta vid det. Himla tur.
Det blev kycklingfile inlindad i parmaskinka. Det la jag ner i en gryta gjord av creme fraiche och beasås. Till det serverades hasselbackspotatis och en stor grönsallad. Mums.
Till efterrätt blev det turkisk yoghurt med honung,pistachnötter och hallon. Gott och friskt. Inte så onyttigt heller.

Sedan slöade vi i soffan. Vi ville kolla på spåret på datorn men svt hade inte lagt upp det. Mycket dåligt faktiskt. Blev besviken. Annars har kvällen varit riktigt mysig.

När de sedan skulle åka hem tänkte jag vinka i fönstret men det kom ingen bil. Jag hävde mig ut och såg att bilen hade fastnat på världens isfläck. På med jacka och skor och ut och försöka putta. Det hjälpte föga. Då slog det mig. Grusspannen!!
Hämtade den och pappa öste grus under däcken och på tre röda var bilen loss.

Man kanske alltid skulle ha en grusspann vid dörren. Den är bra till mycket
Godnatt

en vanlig torsdag

host host..har börjat få någon retlig hosta..bara ibland.

Idag har jag jobbat som vanligt. Har dock varit på ett strålande humör..kändes som det var år sen sist..ja har dansat runt som en liten gnu och sjungt manamana..du du dudu..manamana..dudududu..haha
så roligt

Sedan tvättade jag våra matchkläder..krånglade lite med tvättmaskinen först..men tror att kläderna blev som dom skulle.

Sedan har jag dansat runt lite i lägenheten till anna bergendahls låt. Riktigt bra.

Sedan blev det träning..sjöng manamana där med haha. Det gick riktigt bra i början men i slutet gick det sådär..men får väl vara nöjd med tisdagsträningen helt enkelt..kan ju inte vara på topp jämt.

Har kommit hem nu och myst med te och smörgås framför criminal minds.

Imorgon ska jag öppna så ska snart stänga mina ögon för en natts sömn.




hahaha såhär har jag känt mig idag.

Serieledare

ja nu är det avgjort. Vi har vunnit serien. Vi har en match kvar men den är betydelselös. Känns så underbart. Så nu inom kort börjar kvalet inför div 1.

Har dokumenterat lördagen i bilder. Den stora dagen :)


Det börjar med att johanna hämtar mig och sedan hämtar vi lite fler..


Ewe och mikaela. Mickan har dock tappat sin banan på marken här..dock samtalades det mer om slangar än bananer haha.



johanna och fredrik var chaffisar för dagen.. johanna piffar sig lite inför resan.



Sedan fick vi eskort till hallen..som riktiga serieledare hehe. Synd att det inte var polisbil och var är folket som ska stå vid gatan med flaggor??



ewe utforskade sedan duschen..de hade sådan där konstiga plastremsor framför..typ som ett kylrum..lite smått läskigt

Här är det ju dock litet hopp. Vi spelade matchen..och var bäst som vanligt hehe..inte meningen att låta kaxig.
Vi vann och lyckan var påtaglig haha.



Sen skulle vi ta lite snygga gruppbilder..det gick ju bra som ni ser haha.



Det här lyckades vi bäst med.



Sedan blev det skumpa på parkeringen...



Sedan ringde vi albin och typ tjugo till och skrek: SEGERN ÄR VÅR SEGERN ÄR VÅR, VI HAR VUNNIT SEGERN ÄR VÅR och sedan ett illvrål

Vi packade sedan in oss i bilen..vevade ner rutan och skrek lite till.
Vi stannade på donken i borås och jag passade på att spela lite bandy med pommesen haha.




Sedan lyssnade vi på partymusik hela vägen hem och sedan stressade vi järnet.

Sedan bar det av till hellsing.


Såhär snygga var vi då. Sedan blev det harrys.

Jag gick dock hem i hyfsad tid..var ganska trött efter dagens bravader..men jisses vilken dag..

På söndag har vi vår sista seriematch och målet är att fylla sporthallen..tidningen kommer nog med mera..nu vill jag att alla som jag känner kommer dit. 15.00 i sporthallen..kom dit och fira med oss :)